Veldrijden: BPost Bank Trofee Oudenaarde 2012 – Uitslag Veldrijden: BPost Bank Trofee Oudenaarde 2012 – Uitslag

Sven Nys (36) heeft voor de negende keer in Oudenaarde de Koppenbergcross gewonnen; de Belgisch kampioen was in 2001 en van 2004 tot en met 2010 ook al de beste. Op dertien seconden eindigde Niels Albert als tweede, Klaas Vantornout werd op ruim een minuut derde.

In de beginfase reden Nys en Albert weg bij de andere veldrijders en niemand zag het duo nog terug. Sven Nys had duidelijk zijn zinnen gezet op deze wedstrijd en noemde de cross in Oudenaarde op de flanken van de beroemde Koppenberg zelfs ‘mijn WK’. Op de zware gedeelten van het parcours was Nys al de sterkere en in de laatste ronde zette de Belgisch kampioen zijn turbo aan. Die versnelling was wereldkampioen Albert te machtig en daardoor kon Nys de Belgische driekleur solo over de finish brengen.

Kevin Pauwels begon als leider in het BPost Bank Trofee-klassement aan de cross in Oudenaarde, maar de Belg kende een slechte dag. Pauwels moest ruim twee minuten toegeven op Sven Nys en zag zijn leidende positie in handen vallen van Niels Albert.

Thijs van Amerongen reed nagenoeg de hele cross in de achtervolgende groep en eindigde als zevende.

BPost Bank Trofee Oudenaarde 2012 – Uitslag:

1.Sven Nys (Bel)1u 00' 31"
2.Niels Albert (Bel)+13"
3.Klaas Vantornout (Bel)+1' 03"
4.Aurelien Duval (Fra)+1' 15"
5.Bart Wellens (Bel)+1' 21"
7.Thijs van Amerongen (Ned)

Klik hier voor de volledige uitslag.