Amstel Curaçao Race 2012 – Vooruitblik Amstel Curaçao Race 2012 – Vooruitblik

Runner-up in de Tour de France Chris Froome, winnaar van de UCI World Tour Joaquin Rodriguez, Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos: zomaar drie namen die deze week stoom afblazen op Curaçao na een lang en zwaar wielerseizoen. Uiteraard wordt er ook nog gefietst en wel om de Amstel Curaçao Race (niet te verwarren met de Amstel GOLD Race…).

Wie de Amstel Curaçao Race een beetje op Twitter volgt, voelt zich eventjes ver van de Nederlandse kou en barre weersomstandigheden en zwijmelt weg bij de gedachte aan zon, zee en strand.

Prestige
Vorig jaar won Marcel Kittel de prestigieuze eindejaarswedstrijd. Andy Schleck en Johnny Hoogerland flankeerden de jonge Duitser destijds op het podium. Kittel staat ook dit jaar aan de start. De sprinter van Argos-Shimano won dit jaar onder meer de Scheldeprijs en twee ritten in de Eneco Tour. Net als Lieuwe Westra heeft de rappe man er zin in.

Olympische clinics
Deze hele week staat in het teken van sport op Curaçao, dat een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is. Vandaag is er bijvoorbeeld een zeilclinic met Marit Bouwmeester en donderdag clinics met zwemster Ranomi Kromowidjojo, surfer Dorian van Rijsselberghe en judoka Edith Bosch.Amstel Curaçao Race (Cur) – Zaterdag 3 november 2012

Deelnemers Amstel Curaçao Race:
o.a. Niki Terpstra (Ned), Chris Froome (GBr), Robert Gesink (Ned), Marianne Vos (Ned), Joaquin Rodriguez (Spa), Thomas de Gendt (Bel), Bert-Jan Lindeman (Ned), Daniel Moreno (Spa), Marcel Kittel (Dui), Lieuwe Westra (Ned), Marc de Maar (Cur).

Uitzendingen en livestreams:

Website:
AmstelCuracaoRace.com

De winnaars van de Amstel Curaçao Race de voorbije tien jaar:

 • 2011: Marcel Kittel (Dui)
 • 2010: Fränk Schleck (Lux)
 • 2009: Alberto Contador (Spa)
 • 2008: Andy Schleck (Lux)
 • 2007: Alberto Contador (Spa)
 • 2006: Alejandro Valverde (Spa)
 • 2005: Tom Boonen (Bel)
 • 2004: Óscar Freire (Spa)
 • 2003: Peter van Petegem (Bel)
 • 2002: Michael Boogerd (Ned)

Routekaart en profiel:
Routekaart en profiel Amstel Curaçao Race 2012

 • Laurens Alblas

  30 oktober 2012 #1 Author

  Zomaar uit interesse, het feit dat Marianne Vos in het lijstje met deelnemers staat, betekent dat dat deze race gemixt mannen en vrouwen is?