Veldrijden: Wereldbeker Plzen 2012 – Uitslag Veldrijden: Wereldbeker Plzen 2012 – Uitslag

De tweede cross om de wereldbeker is gewonnen door Niels Albert (Bel). Op de omloop van Plzen was hij met afstand de beste in de afsluiter van het Tsjechische tweeluik. Achter Albert maakten landgenoten Klaas Vantornout en Rob Peeters het Belgische podium compleet. Peeters werd echter gediskwalificeerd waardoor plaats drie naar Kevin Pauwels ging. Niels Albert is de nieuwe leider in het wereldbekerklassement.

Op het modderige parcours kon enkel Sven Nys enige tijd bij Albert blijven, maar een valpartij van eerstgenoemde gaf de wereldkampioen vrij spel. Vanaf ronde drie volgde dan ook een lange solo. Klaas Vantornout en Kevin Pauwels konden ook samen niet meer de aansluiting vinden. Pauwels kreeg vervolgens problemen met zijn versnellingsapparaat, waardoor hij Peeters voorbij zag komen.

De jurycommissie draaide naar afloop de rollen echter weer om. Peeters zou zonder af te stappen door de materiaalpost zijn gefietst en dat is niet toegestaan. De Belg ontkende, maar de jury hield voet bij stuk. Hierdoor werd Peeters zelfs uit de uitslag geschrapt.

Lars van der Haar kon zijn tweede plaats in Tabor geen goed vervolg geven. Hij werd 23e op 5’07” van Albert. Thijs van Amerongen was op positie negen de beste Nederlander.

Wereldbeker Plzen 2012 – Uitslag:

1.Niels Albert (Bel)1u 08' '26''
2.Klaas Vantornout (Bel)+36''
3.Kevin Pauwels (Bel)+45''
4.Tom Meeusen (Bel)54''
5.Bart Wellens (Bel)+1'09''
9.Thijs van Amerongen (Ned)+2'58''