Sep Vanmarcke (24) is de laatste aanwinst van Rabobank. De winnaar van Omloop het Nieuwsblad van dit jaar komt over in een voor de ploeg onzekere periode. Toch kijkt Sep Vanmarcke uit naar de samenwerking: “Ik heb vertrouwen in deze ploeg.”

De Belg komt over in een lastige periode voor de ploeg die vooralsnog na 31 december 2012 ‘white label’ verder gaat. Vanmarcke: “Er staat een goede structuur, een goede organisatie. De staf is heel ervaren. De renners zijn top. Ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt met de ploeg.”

Vanmarcke is aangetrokken voor het klassieke werk. “Als ik kijk naar de renners, dan kunnen we concluderen dat we een sterk blok voor het voorjaar hebben. Met Lars Boom en mijzelf als kopmannen moeten we mee kunnen doen. Het is wellicht een rare tijd nu, maar ik kijk met plezier naar onze samenwerking uit.”

Ploegleider Nico Verhoeven is blij met de komst van Vanmarcke. “Het tekent het vertrouwen dat renners in onze ploeg hebben, dat hij juist nu de overstap naar onze ploeg maakt. Met Sep maken we onze eigen ambitie waar om met jonge renners op een geloofwaardige en eerlijke manier te werken.”