Veldrijden: Wereldbeker Tabor 2012 – Uitslag Veldrijden: Wereldbeker Tabor 2012 – Uitslag

De eerste manche om de wereldbeker is een prooi geworden voor Kevin Pauwels. Net als vorig was Pauwels in het Tsjechische Tabor solo de sterkste. Na iets meer dan een uur cross zegevierde hij voor Lars van der Haar en Niels Albert.

Sven Nys nam vanaf de start de cross in handen, maar een kettingbreuk in ronde drie maakte al snel aan alle ambities een einde. Na een lange inhaalrace werd hij toch nog knap vijfde. Ondertussen scheidden Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en onze landgenoot Lars van der Haar zich af van de rest. In zijn eerste wereldbekercross bij de elite maakte Van der Haar dan ook een ijzersterke indruk.

Ook hij had echter op twee ronden van het einde geen antwoord op de demarrage van Kevin Pauwels. Met afstopper Vantornout in het wiel probeerden Albert en Van der Haar het gat nog te dichten, maar de kleine Pauwels was ontketend. Pauwels bouwde in het vervolg zijn voorsprong enkel nog uit en kwam als grote triomfator over de streep. Achter hem won Van der Haar vervolgens op overtuigende wijze de sprint om de tweede plaats. Een schitterende prestatie van de pas 21-jarige Nederlander.

Wereldbeker Tabor 2012 – Uitslag:

1.Kevin Pauwels (Bel)1u 04' '59''
2.Lars van der Haar (Ned)+14''
3.Niels Albert (Bel)+16''
4.Klaas Vantornout (Bel)+26''
5.Sven Nys (Bel)+34''
9.Twan van den Brand (Ned)+46''