Bent u het ook zo zat dat uw fietsbroekje na een tochtje besmeurd is met opgespatte modder? Of dat u op uw kantoor aankomt met een nat achterwerk? De Belg Tom Meeusen, die wel wat gewend moet zijn als veldrijder, zette gisteren op Twitter de oplossing: de ‘ass saver’.

‘Het noemt ass saver en doet wat de naam beloofd dus leuke uitvinding van #sanmarco voor dit weertje te overleven’, twitterde Meeusen gisteren. Het 23-jarige talent van Telenet-Fidea, vorig seizoen onder meer goed voor overwinningen in de veldritten van Lille en Hoogstraten, illustreerde zijn tweet met de volgende foto:

De ‘ass saver’ van Tom Meeusen. (foto: twitter.com/TomMeeusen)

De ‘ass saver’ is een klein spatbord, dat precies past tussen de rails van een fietszadel zonder dat er schroefjes aan te pas komen. De accessoire neemt weinig ruimte in beslag, is makkelijk te monteren en zorgt voor een schone broek. Of de ‘ass saver’ Meeusen ook beschermt tijdens een zwaar verregende Belgische veldrit is niet bekend.