Met Marc Goos (21) wordt opnieuw een talent uit de eigen opleiding van Rabobank professional. Goos maakt de overstap van de Rabobank Continentals naar het World Tour-team. De Brabander liep zowel vorig jaar als dit jaar stage bij de professionals.

De winnaar van de Vuelta a Leon in 2011 is een waardevolle aanvulling voor de ploeg. Ploegleider Nico Verhoeven is tevreden met de aanwinst. “Marc is een groot talent, die al veel heeft laten zien. Hij kan tijdrijden en hij kan lang mee in de bergen. Dat hebben we nodig. Na het stoppen van Grischa Niermann moeten andere renners zijn taak overnemen. Met Goos hebben we iemand die dat op termijn moet kunnen.”

De renner die begon bij wielerclub De Jonge Renner uit Oosterhout is ‘superblij’ met zijn overstap naar de profs. “Dit is een droom die uitkomt. Van mijn hobby mijn beroep kunnen maken is geweldig en dan ook nog gelijk op het hoogste niveau. Ik kom terecht in een ploeg met veel ervaring en met goede renners, dat is voor mijn ontwikkeling heel goed. Ik zal vooral ondersteunend ingezet worden. Met mijn specialiteiten klimmen en tijdrijden wil ik mijn steentje bijdragen aan de ronde ploeg.”