Moerenhout en Verhagen ploegleiders vrouwenploeg Rabobank Moerenhout en Verhagen ploegleiders vrouwenploeg Rabobank

Met Koos Moerenhout en Ruud Verhagen heeft de Rabobank vrouwenploeg de ploegleiding voor het komende seizoen rond. Na het vertrek van Jeroen Blijlevens en Eric van den Boom heeft de ploeg waardige vervangers. Kopvrouw Marianne Vos is blij met beide mannen. “Het tilt ons team naar een hoger plan.”

Beide ploegleiders kijken uit naar hun samenwerking. De ervaring uit de koers van Moerenhout (38 jaar) wordt gecombineerd met de kennis van Verhagen (40), Wilma Franken blijft trainer van het team. Moerenhout en Verhagen krijgen een ploeg in handen die alles al gewonnen heeft. Wat wordt nu de doelstelling? “Het is nog veel te vroeg om doelen te stellen”, zeggen beiden in koor. Moerenhout: “Ik denk dat het WK ploegentijdrit een logisch doel is, waarin je kunt laten zien dat je als ploeg stappen zet. Maar we moeten eerst nog beginnen!” Verhagen vult aan: “Het zou mooi zijn de talenten van de ploeg weer een stap in hun ontwikkeling te laten zetten.”

Marianne Vos ziet de samenwerking helemaal zitten: “We bereiken synergie met de praktijkervaring van Koos en de coachvaardigheden van Ruud. Dat tilt ons team naar een hoger plan.”

Nieuwe uitdaging
Moerenhout was aan de Rabobank verbonden met PR-werkzaamheden, hij gaat nu een nieuwe uitdaging aan. “Ik denk dat de Rabobank-ploeg met de structuurwijziging de goede weg is ingeslagen. Daar wil ik graag in mee gaan. En het lijkt me een geweldige uitdaging om met de wereldtop, zoals Marianne Vos en Annemiek van Vleuten, bij de dames te werken. Ook al zijn zij wereldtop, als 35-jarige renner was ik ook nog niet uitgeleerd, ik hoop hen veel bij te kunnen brengen.”

Ruud Verhagen rondde de opleiding Topcoach5 af en was talentcoach bij het Regionaal Trainings Centrum in Limburg. “Ik heb me binnen RTC Limburg kunnen ontwikkelen als coach. Ik werkte er met veel plezier, anderzijds was ik toe aan een volgende stap. Met de overgang naar de beste ploeg ter wereld komt een droom uit. Binnen de Rabobank wielerploeg hoop ik mijn ervaring als coach/ploegleider waardevol in te kunnen zetten.”