Alle spotlights staan vandaag gericht op de dames junioren. Vanaf nu geen tijdritten meer in het Limburgse landschap, maar wegwedstrijden in en om Valkenburg. Kirsten Coppens, Demi de Jong, Janine van der Meer en Corine van der Zijden verdedigen de Nederlandse eer.

De dames junioren gaan als eerste de strijd aan op het 16,5 kilometer lange parkoers. Onder meer de Bemelerberg en de Cauberg zullen ongetwijfeld voor een mooie race zorgen. Vraag is of de Britse Lucy Garner voor een tweede achtereenvolgende wereldtitel gaat. Ze is één van de favorieten na haar winst op het Europees kampioenschap in Zeeland eerder dit jaar. Ze krijgt echter genoeg tegenstand, onder meer uit het Nederlandse kamp. Kirsten Coppens legt zich zeker niet op voorhand neer bij de Britse hegemonie.

De 65 kilometer lange wegrace start om 14.00 uur. Finish wordt verwacht rond 16.10 uur.

WK Wielrennen 2012 – Startlijst wegrit junioren (vrouwen):
Startlijst wegrit junioren (vrouwen)