Voor het eerst sinds 1998 vinden de wereldkampioenschappen wielrennen in Nederland plaats. (Zuid-)Limburg heeft de eer het WK te organiseren. Kan Marianne Vos na vijf opeenvolgende tweede plaatsen met behulp van haar landgenotes voor eigen volk weer eens de regenboogtrui winnen? Volg het wereldkampioenschap voor vrouwen live via tv, radio en/of internet (livestreams).

WK-wegrit vrouwen – Uitzendingen Sporza en NOS:
NOS: De jacht naar goud van Marianne Vos en haar Nederlandse collega’s in uiteraard live te zien bij de NOS. Nederland 1 is ditmaal de place to be. Om 14.30 uur begint de uitzending, die zal worden gepresenteerd door Dione de Graaff. Later zal zij het woord geven aan Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra. Het is nog niet zeker of Michael Boogerd aanschuift als co-commentator en analist.

Sporza: Tijdens de wegrit voor vrouwen hoort u voor het eerst op dit WK de bekende stem van Michel Wuyts. Hij wordt dit weekend herenigd met José de Cauwer, waardoor het vertrouwde duo weer samen plaatsneemt in de cabine. De presentatie is vanaf 14.00 uur andermaal in handen van Karl Vannieuwkerke.

Radio:
NOS Langs de Lijn: Het team van NOS Langs de Lijn bestaat zaterdag maarliefst uit vier man. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman verzorgen het verslag, terwijl de interviews worden verzorgd door Steven Dalebout. Ex-prof Bart Voskamp maakt als analist de ploeg compleet. Zij zijn vanaf 14.30 uur ‘on air’.

Sporza Radio: Dit keer is het de beurt aan de shows Allez, Allez en Clasics om in de uitzending zo nu en dan de verslaggevers in Valkenburg de luisteraars bij te laten praten over de stand van zaken in de koers. Sporza Radio is hier live te beluisteren.

Livestream WK-wegrit vrouwen:
Voor dit evenement zijn er acht livestreams beschikbaar. Klik op de link om de stream te bekijken. Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6: Link 7: Link 8:

Twitter:
Voor updates tijdens de koers verwijzen wij u graag naar @AndreMeganck en @limburg2012.

Volg ons ook op Twitter! @cyclingstory