Voor het eerst sinds 1998 vinden de wereldkampioenschappen wielrennen in Nederland plaats. (Zuid-)Limburg heeft de eer het WK te organiseren. Al sinds 1985 wacht ons land op een opvolger van Joop Zoetemelk. Kan één van onze 9 troeven voor eigen volk voor een daverende sensatie zorgen? Volg het wereldkampioenschap voor mannen live via tv, radio en/of internet (livestreams).

WK-wegrit mannen – Uitzendingen Sporza en NOS:
NOS: De openingstune van Studio Sport is reeds om 10.30 uur (Nederland 1) te horen. De liefhebbers kunnen er dan al goed voor gaan zitten. Eerst is er een korte voorbeschouwing met analist Michael Boogerd, om een kwartier later over te schakelen naar Mart Smeets, Maarten Ducrot en Joris van den Berg (onder voorbehoud) als in Maastricht het startschot klinkt. Dione de Graaff is uw presentatrice.

Sporza op Canvas: Onze zuiderburen beginnen er nog vroeger aan. Al vanaf 10.00 uur ontvangt Karl Vannieuwkerke diverse gasten aan tafel om alvast vooruit te blikken op de koers. Om 10.45 uur geeft hij het woord aan Michel Wuyts en José de Cauwer. Na de koers zal Vannieuwkerke vervolgens met renners en kenners terugblikken op dit WK. De interviews aan de finish zijn van Renaat Schotte. Tot 18.00 uur zit de wielerfanaat zowel bij de NOS als Sporza helemaal goed.

Radio:
NOS Langs de Lijn: Tussen al het voetbalgeweld door is er natuurlijk ook aandacht voor dit wereldkampioenschap op Nederlandse bodem. Vanaf 14.00 uur zal Gio Lippens en Steven Dalebout niets ontgaan.

Sporza Radio: Sporza Radio staat deze zondag wel bijna geheel in het teken van het WK, waar de Belgen hopen te scoren met Philippe Gilbert of Tom Boonen. Christophe Vandegoor en Carl Berteele zullen dan ook met de nodige spanning het WK becommentariëren. Sporza Radio is hier live te beluisteren.

Livestream WK-wegrit mannen:
Voor dit evenement zijn er acht livestreams beschikbaar. Klik op de link om de stream te bekijken. Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6: Link 7: Link 8:

Twitter:
Voor updates tijdens de koers verwijzen wij u graag naar @AndreMeganck en @limburg2012.

Volg ons ook op Twitter! @cyclingstory