Voor het eerst sinds 1998 vinden de wereldkampioenschappen wielrennen in Nederland plaats. Zuid-Limburg, en in meerdere mate Valkenburg, heeft de eer het WK te organiseren. Nieuw op het menu is het WK ploegentijdrit voor teams. Volg dit bijzondere onderdeel zondag 16 september live via tv, radio en/of internet (livestreams).

WK ploegentijdrit – Uitzendingen Sporza en NOS:
NOS: De ploegentijdrit voor vrouwen zit niet in het pakket van ‘hostbroadcaster’ NOS. Vanaf 13.30 uur (Nederland 1) zenden ze wel de ploegentijdrit voor teams bij de mannen uit. Het commentaar daarbij wordt gegeven door Mart Smeets, Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Michael Boogerd is ook te gast.

Sporza op Canvas: De Belgische collega’s van Sporza beginnen om 14.30 uur met de voorbeschouwing om vervolgens een half uur later rechtstreekse beelden te tonen. Karl Vannieuwkerke ontvangt de gasten in de studio om daarna het woord te geven aan Renaat Schotte en José de Cauwer. De interviews zijn van Maarten Vangramberen. Na de ploegentijdrit voor mannen laten zij nog een 30 minuten durende samenvatting van de vrouwen zien.

Radio:
NOS Langs de Lijn: Steven Dalebout en Gio Lippens zijn uiteraard ook aanwezig in Zuid-Limburg. Vanaf 14.00 uur zijn ze via flitsen live te horen op Radio 1.

Sporza Radio: Om hetzelfde tijdstip gaat ook Sporza Radio de lucht in. Ook zij doen verslag van het nieuwe onderdeel op de wereldkampioenschappen wielrennen. Sporza Radio is hier live te beluisteren.

Livestream WK ploegentijdrit vrouwen:
De twaalf damesploegen mogen het bal openen. Vanaf 11.00 uur is hun titelstrijd live te zien op bij de regionale omroep L1. De rit tegen de klok is ook op hun website te volgen.

Livestream WK ploegentijdrit Elite-mannen:
Voor dit evenement zijn er zeven livestreams beschikbaar. Klik op de link om de stream te bekijken. Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6: Link 7:

Twitter:
Voor updates tijdens de koers verwijzen wij u graag naar @AndreMeganck en @Sporza_koers.

Volg ons ook op Twitter! @cyclingstory