Vooruitblik Parijs-Brussel 2012 Vooruitblik Parijs-Brussel 2012

Vooruitblik Parijs-Brussel 2012

Overzichten Laatst bijgewerkt 5 september 2012 23:58 Tim van Hengel

Een korte blik op de erelijst van Parijs-Brussel leert dat deze klassieker op het lijf geschreven was van Robbie McEwen. De Australiër won de koers maar liefst vijf keer en mag dus met recht Mister Parijs-Brussel genoemd worden. McEwen is er dit jaar niet meer bij, want na de Ronde van Californië zette hij een punt achter zijn loopbaan.

De organisatie heeft een aantrekkelijk deelnemersveld uit de hoge hoed getoverd met onder andere Tom Boonen, Alexander Kristoff en Theo Bos. Boonen (Omega Pharma-Quick Step) won vrijdag de eerste etappe en zaterdag het algemeen klassement in de World Ports Classic, Kristoff (Katusha) eindigde eveneens op het podium van de wedstrijd tussen Rotterdam en Antwerpen en Bos (Rabobank), ook al succesvol in Rotterdam, pakte gisteren de winst in de Memorial Rik van Steenbergen.

|| Zaterdag 8 september 2012
|| Parijs-Brussel (Fra/Bel)

Deelnemers Parijs-Brussel:
Startlijst Parijs-Brussel

Uitzendingen en livestreams:
Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6:

Website:
Paris-Bruxelles.be

De winnaars van Parijs-Brussel de voorbije tien jaar:

  • 2011: Denis Galimzyanov (Rus)
  • 2010: Francesco Ventoso Alberdi (Spa)
  • 2009: Matthew Goss (Aus)
  • 2008: Robbie McEwen (Aus)
  • 2007: Robbie McEwen (Aus)
  • 2006: Robbie McEwen (Aus)
  • 2005: Robbie McEwen (Aus)
  • 2004: Nick Nuyens (Bel)
  • 2003: Kim Kirchen (Lux)
  • 2002: Robbie McEwen (Aus)

Routekaart: