Vattenfall Cyclassics 2012 – Rabobank met vertrouwen naar Hamburg Vattenfall Cyclassics 2012 – Rabobank met vertrouwen naar Hamburg

Rabobank staat zondag met het smaldeel rappe mannen uit de ploeg aan het vertrek van de Vattenfall Cyclassics in Hamburg. De World Tour-wedstrijd eindigt steevast in een sprint met een grote groep. Ploegleider Nico Verhoeven: “We vertrekken met veel vertrouwen richting Hamburg.”

Met Theo Bos, Paul Martens, Michael Matthews en Luis León Sánchez heeft de Rabobank vier renners in de selectie die in vorm zijn en onlangs een overwinning boekten. Bos was vrijdag succesvol in de Dutch Food Valley Classic en negen dagen geleden in de Eneco Tour, Martens in Burgos, Matthews in Utah en Sánchez afgelopen dinsdag nog in San Sebastian. “Gezien onze prestaties in de afgelopen weken vertrekken we met veel vertrouwen richting Hamburg”, zegt ploegleider Nico Verhoeven dan ook. Alle genoemde mannen zijn in goede vorm. “Maar ook Mark Renshaw is weer helemaal top.” Wat hij vrijdag bewees met de derde plaats in Veenendaal achter ploegmaat Bos en Peter Sagan.

Met de Spanjaard Luis León Sánchez in topvorm kan de ploeg zich op verschillende scenario’s richten. Verhoeven: “Met Luis is een ontsnapping natuurlijk mogelijk. Hetzelfde geldt voor Matthews en Martens. Die laatste twee kunnen vervolgens ook nog in een eventuele sprint met een grote groep hoge ogen gooien. Mocht het op een echte massasprint uitdraaien dan hebben we onze rappe mannen Bos en Renshaw. We willen vooral de lijn van de afgelopen weken voortzetten. Het vertrouwen is er.”

De negen namen:
Jetse Bol, Theo Bos, Tom Leezer, Jos van Emden (Ned), Paul Martens (Dui), Michael Matthews, Mark Renshaw (Aus) en Luis León Sánchez (Spa).