Ronde van Katendrecht 2012 – Foto’s Ronde van Katendrecht 2012 – Foto’s

Ronde van Katendrecht 2012 – Foto’s

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 20 augustus 2012 20:09 Tim van Hengel

Oud-wielrentoppers als Steven Rooks, Gert-Jan Theunisse, Johan Museeuw en Gert Jacobs reisden vandaag af voor de Ronde van Katendrecht. Deze Rotterdamse ronde was vroeger jarenlang één van de bekendste regionale wedstrijden in Nederland. Onder andere Kees Pellenaars, Wout Wagtmans, Jan Janssen, Tiemen Groen en Jo de Roo raasden vroeger over de kasseitjes van de Katendrechtse straten. Tegenwoordig is het een breed opgezet evenement waarin theater, wielrennen en muziek elkaar ontmoeten.

De oud-(beroeps)renners koersten vandaag drie kwartier lang door de Rotterdamse wijk Katendrecht. De organisatie was trots dat zij Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse aan de start konden krijgen. Het duo veroverde eind jaren ’80 twee maal de bergtrui in de Tour de France en ging in de Nederlandse media door het leven als ‘de Siamese tweeling’.

Rooks en Theunisse beschaamden het vertrouwen van de organisatie niet en lieten hun truien veelvuldig van voren in de koers zien. Voor Theunisse resulteerde dat zelfs in een tweede plaats op het podium. Winst was er voor Johan Museeuw. De Belg, in 1996 wereldkampioen op de weg in het Zwitserse Lugano, versloeg Theunisse en Rob Harmeling in de sprint.

 • Willem Varekamp

  21 augustus 2012 #1 Author

  Eem mooi verhaal over Katendrecht en kan iemand mij ook vertellen hoe ik aan die foto kan komen met Theunisse en Heijboer de 3é foto van de reportage.
  bvb dank

 • Laurens Alblas

  21 augustus 2012 #2 Author

  Beste Willem,

  Bedankt voor het compliment. De foto wordt een dezer dagen naar u gemaild.

  Met vriendelijke groet,

  Namens Team Cycling Story
  Laurens Alblas