Vuelta a España 2012 – Selectie Rabobank Vuelta a España 2012 – Selectie Rabobank

Rabobank staat tot de tanden toe bewapend aan de start van de Vuelta a España die aanstaande zaterdag met een ploegentijdrit in Pamplona begint. Het team is in goede vorm, getuige ook de uitslagen van de afgelopen dagen. Ploegleider Adri van Houwelingen: “Als we die lijn kunnen doortrekken, staan ons nog mooie weken te wachten.”

Overwinningen in Burgos, een etappe en de eindzege in de Eneco Tour, winst in de Clasica San Sebastian, de ploeg zit in de winning mood. “We hebben een paar mooie weken achter de rug, we hopen die lijn door te zetten”, zo blikt Adri van Houwelingen vooruit op de Vuelta. “Maar we moeten ook realistisch zijn en niet verwachten dat we zomaar weer even de zeges aaneen rijgen.”

De ploeg gaat er wel voor. Met de Nederlandse kopmannen Robert Gesink en Bauke Mollema zoekt Rabobank naar revanche. Beide renners konden door de grote valpartij op weg naar Metz in de Tour de France hun vorm niet etaleren. Van Houwelingen: “Ze zijn erop gebrand dat nu wel te doen. Met hen gaan we voor het klassement.”

De negen namen:
Lars Boom, Matti Breschel, Stef Clement, Laurens ten Dam, Juan Manuel Garate, Robert Gesink, Bauke Mollema, Grischa Niermann, Dennis van Winden.