Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse zijn de grote trekpleisters voor de vierde editie van de Ronde van Katendrecht. Op zondag 19 augustus is ook de Belgische klassiekerspecialist Johan Museeuw één van de publiekstrekkers in de wedstrijd voor oud-(beroeps)renners op het Rotterdamse schiereiland. Ook Gert Jacobs, Peter Winnen, Rob Harmeling en Maarten den Bakker verschijnen aan de start.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Rooks en Theunisse samen in een wedstrijd uitkomen. De ‘Siamese Tweeling’, zoals het duo werd genoemd, reed voor het laatst met elkaar in de twaalfde etappe van de Tour de France in 1994. Ze kwamen beiden uit voor de TVM-ploeg en staakten onafhankelijk van elkaar de strijd in de Pyreneeën-etappe naar Luz Ardiden.

Rooks en Theunisse hadden vele jaren niet of nauwelijks contact. Hun wederzijdse band leek voor eeuwig verbroken. Tótdat het tweetal weer bij elkaar werd gebracht voor het boek dat in oktober zal verschijnen, ‘Rooks en Theunisse, Een koningskoppel ondanks alles’, geschreven door Peter Tetteroo.

De wedstrijd voor oud-profs begint om 18.00 uur, maar al de hele dag zijn er wedstrijden en culturele activiteiten rond het Katendrechtse Deliplein. ’s Avonds zijn er in Kantine Walhalla twee voorstellingen van de wielertheatershow De Muur On Tour, waarin naast Wilfried de Jong & Ocobar ook Rooks en Theunisse zullen optreden.

Voor meer informatie: RondevanKatendrecht.nl en Facebook.com/dekaap.

20120815-231633.jpg
Foto: Organisatie Ronde van Katendrecht