Dutch Food Valley Classic 2012 – Ploegen en startlijst Dutch Food Valley Classic 2012 – Ploegen en startlijst

De organisatie van de Dutch Food Valley Classic is er ook dit jaar in geslaagd om een sterk en internationaal rennersveld aan de start te krijgen. En zeker in tijden van economische crisis is dat voor een koersdirectie geen gemakkelijke opgave. Cycling Story neemt alvast de deelnemende ploegen en publiekstrekkers met u door.

De meest in het oog springende naam is deze editie met zekerheid die van Peter Sagan. Met dank aan een financiële inspanning van sponsor Introbouw komt zijn Italiaanse werkgever Liquigas-Cannondale naar Veenendaal. Sagan, die de afgelopen Tour drie ritten en de groene trui wist te winnen, krijgt zijn vaste trein in steun en behoort vanzelfsprekend tot de topfavorieten voor de zege.

De concurrentie komt voornamelijk uit Nederlandse hoek. Rabobank, Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano willen graag op eigen bodem winnen en verschijnen dan ook met hun rappe man(nen) aan de start. Zo rekent Rabobank op titelverdediger Theo Bos en de Australiër Mark Renshaw. Bos toonde vorige week met een ritzege in de Eneco Tour aan dat het met de vorm goed zit. De ploeg in vorm kan in een eventuele massasprint ook nog altijd Graeme Brown uitspelen. Jetse Bol, Rick Flens, Jos van Emden, Dennis van Winden en Coen Vermeltfoort maken het sterke achttal compleet.

De andere Nederlandse World Tour-formatie, Vacansoleil-DCM, heeft met Barry Markus een gevaarlijke outsider in de gelederen. De neoprof uit Amsterdam geldt als één van de grootste sprinttalenten van ons land en liet dat dit jaar zien met een tweede plaats in Dwars door Drenthe. Hij werd daar nipt geklopt door de eerder genoemde Theo Bos. Achter de deelname van Kenny van Hummel staat op dit moment nog een vraagteken. Johnny Hoogerland geeft komende vrijdag (17 augustus) wel zeker acte de présence.

Tom Veelers (Argos-Shimano) was in de Tour de France één van de positieve verrassingen. Bij afwezigheid van topsprinter Marcel Kittel (opgave na ziekte) toonde Veelers met twee top-5 noteringen aan met de absolute wereldtop te kunnen concurreren. Na een korte rustperiode keert de man uit Ootmarsum tijdens de Dutch Food Valley Classic weer terug in competitie. Kan hij zijn ploeg direct weer een mooi succes bezorgen?

Een overzicht van alle deelnemende ploegen:

PloegLandStatus
Liquigas-CannondaleItalië World Tour
Lotto-BelisolBelgiëWorld Tour
RabobankNederlandWorld Tour
Vacansoleil-DCMNederlandWorld Tour
Team RusVeloRuslandPro Continental
Argos-ShimanoNederlandPro Continental
Team NetAppDuitslandPro Continental
Topsport Vlaanderen-MercatorBelgië Pro Continental
Cycling Team de RijkeNederlandContinental
Cycling Team Jo PielsNederlandContinental
Koga Cycling TeamNederlandContinental
Marco Polo Cycling - Donckers KoffieEthiopië Continental
Metec Continental CyclingteamNederlandContinental
Team Nutrixxion-AbusDuitslandContinental
Team NSP-GhostDuitslandContinental
Geofco-Ville d`AlgerAlgerije Continental
Nationaal Team NederlandNederland-

Klik hier voor de definitieve deelnemerslijst. Kijk voor meer informatie op www.dfvc.nl of volg alles op Twitter via @DFVC_Official.