Teun Mulder heeft gisteren brons gewonnen op de keirin in Londen. Er moest een fotofinish aan te pas komen om te zien of Mulder het brons in ontvangst mocht nemen of niet. Lange tijd was er in het velodrome onduidelijkheid, maar uiteindelijk kreeg de Nederlander zijn eremetaal omgehangen.

In zowel de eerste als de tweede ronde wist Mulder zich te kwalificeren voor de finale achter de derny. In die finale was het de sterke Brit Chris Hoy die met het goud aan de haal ging, gevolgd door de Duitser Maximilian Levy die het zilver in ontvangst mocht nemen. Maar naar wie ging het brons? Mulder en de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven kwamen vrijwel gelijk over de finish, maar wie had brons en wie niet?

Fotofinish Teun Mulder op de keirin (foto: © london2012.com)

Bestudering van de finishfoto moest uitsluitsel bieden. Minutenlang moest Mulder, die zelf ook geen idee had, wachten en lange tijd was er in het velodrome onduidelijkheid. Op het scorebord verscheen toen Van Velthooven drie, Mulder vier. Maar bij nadere bestudering van de finishfoto bleek dat er geen verschil was tussen Mulder en de Nieuw-Zeelander. En dus kregen Mulder en Van Velthooven beiden brons.

Beelden zijn van de NOS:
Mulder wint brons op de keirin
Reactie Teun Mulder