Wielrennen op de Olympische Spelen 2012 – Uitzendingen en livestreams Wielrennen op de Olympische Spelen 2012 – Uitzendingen en livestreams

De Tour ligt pas enkele dagen achter ons en nu mogen de wielerliefhebbers zich al verheugen op de Olympische Spelen 2012 in Londen. Het wielrennen vindt deze Spelen al vroeg plaats. Zo wordt op wedstrijddag één (28 juli) al de wegrit bij de mannen verreden, een dag later gevolgd door de vrouwen. De tijdrit rijden de dames en heren op woensdag 1 augustus. Via onderstaand overzicht hoeft u van dit alles niets te missen.

Wegrit Olympische Spelen 2012 (wielrennen) – Uitzendingen Sporza en NOS:
NOS: De NOS heeft van het organisatiecomité ditmaal de eer gekregen om het wielrennen te regisseren. Om 11.00 uur klinkt in hartje Londen het startschot voor 250 kilometer koers. De NOS zal er dan ook vanaf het eerste moment bij zijn. Lars Boom, Robert Gesink, Sebastian Langeveld, Niki Terpstra en Lieuwe Westra vertegenwoordigen Nederland en horen tot de outsiders. Kunnen zijn direct de eerste medaille in de wacht slepen? De wegwedstrijd bij de mannen is op zaterdag 28 juli van 11.00 tot 17.00 uur live te volgen op Nederland 1. Mart Smeets en Herbert Dijkstra verzorgen het commentaar.

Hopelijk mogen we een dag later getuige zijn van de Olympische zege van topfavoriete Marianne Vos. De wegrit voor vrouwen wordt op zondag 29 juli tussen 13.00 en 17.00 uitgezonden. Ellen van Dijk, Loes Gunnewijk en Annemiek van Vleuten maken het Oranje-kwartet compleet.

Sporza op Canvas: De Belgen hebben met Tom Boonen één van de favorieten in de gelederen en hopen dan ook op eremetaal. De man van het voorjaar kan rekenen op de steun van Greg van Avermaet, Philippe Gilbert, Jürgen Roelandts en Stijn Vandenbergh. Kan Boonen zich nog eens onsterfelijk maken? U kunt het vanaf 11.00 uur allemaal zien op Canvas.

Een dag later is het vanzelfsprekend de beurt aan de vrouwen. Voor België verschijnen Ludivine Henrion, Maaike Polspoel en Liesbeth de Vocht aan het vertrek. Michel Wuyts is bij beide de man achter de microfoon.

Tijdrit Olympische Spelen 2012 (wielrennen) – Uitzendingen Sporza en NOS:
Woensdag 1 augustus zijn de rollen omgedraaid en zijn eerst de dames aan zet. Op beide zenders is tussen 13.30 en 14.45 uur te volgen wie het goud, zilver en brons weet te pakken. Ellen van Dijk, Marianne Vos en Liesbeth de Vocht (België) komen ook in de rit tegen de klok in actie.

Ook Lars Boom en Lieuwe Westra zien we nog eens terug. Aanvankelijk zou Niki Terpstra de tijdrit rijden, maar kreeg door zijn val in de Ronde van Polen last van de liggende houding op zijn fiets en liet zich vervangen door Lars Boom. De Belgische bondscoach Carlo Bomans mocht slechts één renner selecteren en koos voor nationaal kampioen Philippe Gilbert. Zij komen van 15.15 tot 17.05 uur in actie over een parcours van 44 kilometer. Ook dit kunt u rechtstreeks volgen via tv, radio en/of internet.

Namens Sporza zal Renaat Schotte de tijdritten voorzien van passend commentaar.

Livestream Wielrennen op de Olympische Spelen:
Ook voor de Olympische Spelen biedt de website www.sport-livez.blogspot.com diverse livestreams aan. Het programma ziet er als volgt uit, met daaronder de links naar de livestream:

28/07: Wegrit mannen – 11.00 uur.
29/07: Wegrit vrouwen – 13.00 uur.
01/08: Tijdrit vrouwen – 13.00 uur.
01/08: Tijdrit mannen – 15.15 uur.
Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6:

De Olympische weg- en tijdrit zijn ook live te volgen via nos.nl. Opmerking: de livestream is enkel in Nederland te bekijken. Hetzelfde geldt voor de Belgische variant Videozone, die hier elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te zien is.

Radio:
Radio 1 Sportzomer: De zomer met veel grote sportevenementen begon voor Radio 1 bij het EK Voetbal en loopt via de Tour de France nu door naar de Olympische Spelen in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit het Holland Heineken House maken zij dagelijks radio-uitzendingen van 10.00 tot 23.00 uur. Gedurende deze uren maken zij een mix van live-verslagen, flitsen van alle sporten en interviews met sporters, coaches en begeleiders. Het wielrennen wordt hierbij uiteraard niet overgeslagen.

Sporza Olympia: Onze zuiderburen doen met Sporza Olympia niet veel onder voor de Nederlandse collega’s. Het Olympische radioprogramma is hier live te beluisteren.

Twitter:
Voor updates tijdens de koers verwijzen wij u graag naar @AndreMeganck en @Sporza_koers.

Volg ons ook op Twitter! @cyclingstory