Trainer Merijn Zeeman van Argos-Shimano maakt in november de overstap naar de Rabobank. De komst van Zeeman past in de verdere professionalisering van de ploeg.

Merijn Zeeman dient zijn contract bij Argos-Shimano uit en de overstap is in goed overleg tussen beide ploegen tot stand gekomen. Zeeman: “Aan het einde van het seizoen loopt mijn contract af en na vier heel mooie jaren bij Argos-Shimano ben ik toe aan een volgende uitdaging, die heb ik bij de Rabobank Wielerploeg gevonden. Bij de Rabobank werkt men met Nederlands toptalent, het doel is die op te leiden richting de wereldtop en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ik heb dit alles vanaf het begin met de leiding van Argos-Shimano besproken en zij gunnen mij deze stap.”

‘Sporen verdiend’
Rabobank wil de trainingsbegeleiding van de ploegen verder professionaliseren. Daarom is de komst van Zeeman een welkome versterking. Trainer Louis Delahaije: “Zeeman heeft zijn sporen verdiend bij Argos-Shimano, daar heeft hij veel belangrijk en goed werk geleverd op het gebied van training, scouting en coaching. Daarom ben ik blij dat we hem binnen hebben kunnen halen om een volgende stap in de professionalisering van onze ploeg te maken.”