Lars Boom vervangt Niki Terpstra op Olympische tijdrit Lars Boom vervangt Niki Terpstra op Olympische tijdrit

Tijdens de tijdrit op de Olympische Spelen in London deze zomer zal Lars Boom de plaats innemen van Niki Terpstra. Terpstra kwam vorige week in de Ronde van Polen ten val in de eerste etappe. Terpstra is nog wel steeds van plan om van start te gaan in de Olympische wegrit.

Lars Boom en Niki Terpstra waren al aan elkaar gewaagd in de selectie voor de Olympische tijdrit. In eerste instantie werd Terpstra gekozen, maar hij kan nu niet 100% fit kan zijn voor de Spelen. Bovendien ligt de elleboog open waardoor hij nu niet in de tijdritpositie kan trainen. “Als dat allemaal nu niet optimaal gaat, kan ik nooit in een perfecte voorbereiding aan de start staan,” aldus de Nederlandse kampioen op de weg in 2010 en 2012. Terpstra gaat nu vol trainen voor de wegrit in Londen.