Terwijl het peloton morgen in (e)Pau finisht, stonden wij vandaag op de Port de Lers (1e cat.). Voor ons de eerste ontmoeting met de reclamekaravaan in 2012, dé aangelegenheid voor de talloze wielerfans om hun lusten en behoeften te strelen.

Door Tim van Hengel
Port de Lers

Al heel wat nagels zijn gescheurd en afgebroken en de karavaan heeft zelfs slachtoffers geëist in het verleden. Zodra wielerliefhebbers een uur voor het peloton de karavaan in zicht krijgen, gaat het licht op zwart, worden de messen geslepen en moet alles en iedereen wijken voor die ene gratis sleutelhanger, of dat ene gratis petje.

Door onze, intussen jarenlange, ervaring willen we graag onze tips delen met degene die ook wel eens met een volle buit thuis wil komen.

Tip 1: Zorg dat je kinderen bij je hebt. Kinderen (het liefst lekker veel) krijgen veel aandacht (d.w.z. veel gratis presentjes) van de knappe schones en stoere Fransmannen en kunnen meestal rekenen op een grote buit. Als je geen kinderen hebt, zorg dan dat je dichtbij kinderen in de buurt staat. Succes gegarandeerd!

Tip 2: Maak veel lawaai en moedig iedere passerende wielertoerist zo hard aan dat andere mensen doorlopen in plaats van bij je in de buurt blijven staan. Zo vergroot je de kans dat de brunettes en blondines van de karavaan je niet ontzien. Succes gegarandeerd!

Tip 3: Spreid je kansen! Zorg dat je met een groep naar de etappe gaat kijken en maak dat de groep verspreid aan weerskanten van de weg gaat staan. Leg ook je spullen en tassen breeduit om te voorkomen dat er vreemdelingen zich nestelen in jouw territorium. Gooi de buit op een hoop aan het eind van de middag en verdeel het één en ander. Succes gegarandeerd!

Tip 4: Dans als een malloot zodat de mensen op de praalwagens je niet ontzien! Wees ook niet bang een gevangen petje op je hoofd te zetten. Voor andere sponsors is er veel aangelegen om te zorgen dat je juist hun petje op je hoofd zet. Succes vaak gegarandeerd!

Na deze weer enerverende dag, waarin we weer snoepjes, sleutelhangers en andere prullaria rijker zijn, gingen we weer terug naar ons Ibis Hotel in Toulouse. Morgen staan we in Pau bij de finish.

Maak er een mooie Tour van,
Vive le vélo!

 • Laurens Alblas

  16 juli 2012 #1 Author

  Haha, mooi! Ik kan me helemaal voorstellen hoe het er in de bus en op de berg aan toegaat! Sfeer als altijd 😀 Veel plezier en succes in Pau vandaag 😉 Groetjes!

 • JOS

  16 juli 2012 #2 Author

  Hallo,
  Dat wordt na 9 dagen weer tassen sjouwen met reklamemateriaal.
  Er kan nog wel wat bij op de zolderkamer van Tim.
  Had een shirt van Tejay van Garderen aangevraagd bij BMC, maar
  helaas kon de manager die niet toezeggen.
  Vandaag jullie niet gezien op de tv, camera stond denk ik net
  verkeerd.
  Eet smakelijk in de Pizzeria,
  groet
  Jos