Team Argos-Shimano verlengt contracten met vijf renners Team Argos-Shimano verlengt contracten met vijf renners

Team Argos-Shimano heeft vijf renners voor langere tijd aan zich weten te binden. Met trots meldt de ploeg dat ‘Tour de France-gangers’ Matthieu Sprick, Yann Huguet en Roy Curvers ook na dit seizoen de kleuren van het team zullen verdedigen. Ook Bert de Backer en Tom Dumoulin blijven langer behouden voor de ploeg.

De Fransen Sprick (30) en Huguet (28) hebben beiden hun contract met één jaar verlengd, tot en met 2013. “Ik heb gemerkt dat ik me in de omgeving van dit team en met de vernieuwende manier van werken goed heb kunnen ontwikkelen”, stelt Sprick. “Ik kijk uit naar de toekomst en wil graag ontdekken hoeveel progressie ik bij deze ploeg nog kan boeken.”

Huguet brak twee jaar geleden bij een valpartij zijn bekken en kon daardoor nog niet de prestaties leveren waarop hij hoopte. “Ik wil de ploeg daarom dolgraag terugbetalen voor het vertrouwen dat ze de afgelopen jaren in me heeft getoond.”

Dumoulin
De overeenkomst met Dumoulin (21) is opengebroken en verlengd tot en met 2014. De Limburger, die onlangs zevende werd op het NK in Kerkrade, denkt dat Team Argos-Shimano op dit moment de juiste ploeg voor hem is. “Ik ben ambitieus en denk mij bij dit team, met zijn professionele begeleiding, het beste te kunnen ontwikkelen.”

Curvers en De Backer
Curvers (32) en De Backer (28) hebben beiden tot en met 2014 verlengd. Curvers voelt zich op zijn plek bij het team. “Ik ben trots op de stappen die deze ploeg de afgelopen tijd heeft gemaakt en ben blij dat ik daar mijn steentje aan heb kunnen bijdragen. In de toekomst blijf ik dit graag doen. Ik voel me hier thuis.”

Tot slot is ook De Backer zeer verheugd met zijn contractverlenging. “Ik ben blij en vereerd dat de ploeg met mij verder wil. Ik kijk er naar uit om samen aan dit mooie project te blijven werken.”