Sky is the limit! In de 41,5 kilometer lange individuele tijdrit van Arc-et-Senans naar Besançon grepen de mannen van Sky Procycling de macht. Bradley Wiggins en luitenant Chris Froome hielden flink huis in de rit tegen de klok en bezetten nu de plaatsen 1 en 3 in het algemeen klassement. Verliezer van de dag was Cadel Evans (BMC Racing Team), die bijna twee minuten verloor ten opzichte van belangrijkste concurrent Wiggins.

Wiggins lijkt zo een voorschot te hebben genomen op de eerste Britse Tourzege. In de wetenschap dat er nog 51,5 tijdritkilometers zullen volgen, lijkt enkel een gigantische offday van hem in de bergen de spanning terug te kunnen brengen in deze 99e Ronde van Frankrijk. Naaste belager Cadel Evans, die een tegenvallende tijdrit reed, volgt immers al op 1’53”.

De manier waarop Sky Procycling momenteel de Ronde van Frankrijk domineert, is sowieso indrukwekkend te noemen. Achter de ongenaakbare Wiggins behaalde Chris(topher) Froome een uitstekende tweede plaats. De nummer twee uit de Vuelta van 2011 hield zo viervoudig wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan-Trek) achter zich. Froome steeg door zijn sterke prestatie naar plaats 3 in het algemeen klassement. Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) was op plek 17 de beste Nederlander in deze tijdrit.

Morgen hebben de renners een rustdag, waarna woensdag een bergrit naar Bellegarde-sur-Valserine op het programma staat.

Uitslag etappe 9: Arc-et-Senans – Besançon (41,5 – individuele tijdrit)

1.Bradley Wiggins (Gbr)Sky Procycling51'24"