Met Saur-Sojasun heeft ook de laatste Franse formatie de Tourselectie klaar. Jérôme Coppel is de onbetwiste kopman binnen dit team, dat volledig Frans is gekleurd.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit op papier één van zwakkere teams in deze 99e Ronde van Frankrijk is. De ploegleiding hoopt echter met rondetalent Coppel (13e in 2011) hoge ogen te gooien, al lijkt een plek in de top-10 momenteel het hoogst haalbare.

De ploeg die een wildcard ontving, zal het vooral moeten hebben van ontsnappingen. Brice Feillu, de jongere broer van Romain, is zo’n renner die via deze weg op dagsucces mikt. In 2009 wist hij al eens een Tourrit op zijn naam te schrijven.

De negen namen:
Jérôme Coppel, Anthony Delaplace, Jimmy Engoulvent, Brice Feillu, Fabrice Jeandesboz, Guillaume Levarlet, Cyril Lemoine, Jean-Marc Marino en Julien Simon (Fra).