Tour de France 2012 – Selectie Lampre-ISD Tour de France 2012 – Selectie Lampre-ISD

Lampre-ISD mikt in deze Tour de France op twee paarden: enerzijds op de rappe benen van Alessandro Petacchi en Grega Bole en anderzijds op de klimmerscapaciteiten van Michele Scarponi, die een hoofdrol hoopt te spelen in de zware bergetappes.

Het internationale gezelschap, dat behalve uit Italiaans en Sloveens bloed ook uit Duits, Australisch en Oekraïens-Frans bloed bestaat, luistert verder naar de namen Danilo Hondo, Yuriy Krivtsov, Matthew Lloyd, Marco Marzano, Simone Stortoni en Davide Viganò.

De gemiddelde leeftijd van de ploeg is 31 jaar met Petacchi als oudste renner (38) en Bole als jongste (26). De gemiddelde lengte van de renners is 1,77 meter, waarbij Stortoni als de kleinste (1,69) goed uit de wind kan zitten achter de rug van de grooste renner, Danilo Hondo (1,86). Petacchi is de enige renner in de ploeg die etappes heeft gewonnen in de Tour de France.

De negen namen:
Marco Marzano, Alessandro Petacchi, Michele Scarponi, Simone Stortoni, Davide Viganò (Ita), Grega Bole (Slv), Danilo Hondo (Dui), Yuriy Krivtsov (Fra) en Matthew Lloyd (Aus).