Vladimir Gusev, Denis Menchov, Yuriy Trofimov, Eduard Vorganov (Rus), Oscar Freire, Joan Horrach (Spa), Giampaolo Caruso, Luca Paolini (Ita) en Aliaksandr Kuchynski (Wru). Dit zijn de negen renners die namens Katusha naar de Ronde van Frankrijk gaan.

Was de selectie vorig jaar nog compleet Russisch, nu kiest de ploegleiding voor een internationaal gezelschap. Het magere optreden in de Tour van 2011 zal vermoedelijk ten grondslag liggen aan deze keuze. Met het aantrekken van Denis Menchov heeft de Russische ploeg nu eindelijk de gewenste klassementsrenner uit eigen land in de gelederen. Hij moet dan ook hoge ogen gaan gooien. In de sprints rekenen de Russen op de ervaren Oscar Freire.

De negen namen:
Vladimir Gusev, Denis Menchov, Yuriy Trofimov, Eduard Vorganov (Rus), Oscar Freire, Joan Horrach (Spa), Giampaolo Caruso, Luca Paolini (Ita) en Aliaksandr Kuchynski (Wru).