Tour de France 2012 – Selectie Rabobank Tour de France 2012 – Selectie Rabobank

De Rabobank wielerploeg trekt met zes Nederlanders naar de Tour de France. Dat maakte het team vandaag wereldkundig. Met Bauke Mollema en Robert Gesink gaat de ploeg voor een goed klassement, terwijl Tour-debutant Steven Kruijswijk de schaduwkopman is.

Met Luis Leon Sanchez neemt de Rabobank de rittenkaper mee die vorig jaar succesvol was in St. Flour. “Maar je moet zijn ondersteunende rol voor de klassementsrenners niet onderschatten”, zo verklaart ploegleider Nico Verhoeven, die samen met Adri van Houwelingen en Frans Maassen de ploegleiding vormt, het belang van de Spanjaard. Een belang dat ook Laurens ten Dam heeft: “Laurens heeft in Zwitserland laten zien dat hij de rol die wij hem in de Tour de France graag geven, goed en gedreven uitvoert.”

”Mark Renshaw is aan de ploeg toegevoegd om in de eerste week mee te spelen in de sprints. Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants vormen het soms onzichtbare, maar onmisbare cement in de ploeg. Bram is de koerskapitein en de twee Maartens zijn de luitenants voor de klassementsrenners, besluit Verhoeven.”

De negen namen:
Laurens ten Dam, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Bram Tankink, Maarten Tjallingii (Ned), Mark Renshaw (Aus), Luis Leon Sanchez (Spa) en Maarten Wynants (Bel).