Critérium du Dauphiné 2012 – Uitslag etappe 2 Critérium du Dauphiné 2012 – Uitslag etappe 2

De tweede etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door de Spanjaard Daniel Moreno. De renner van Katusha klopte de Fransen Julien Simon (Saur-Sojasun) en Tony Gallopin (RadioShack-Nissan-Trek) in een sprint bergop. Leider Bradley Wiggins kwam als negende over de streep en behoudt het geel.

De organisatie had andermaal een rit over heuvelachtig terrein uitgestippeld. Zo kregen de renners onderweg zes beklimmingen voorgeschoteld. Biel Kadri (AG2R-La Mondiale), één van de vier vroege vluchters, zou de bolletjestrui aan deze ontsnapping overhouden. De ritzege kwam niet in het vizier van de aanvallers.

Daarvoor lag het tempo in het peloton op weg naar Saint-Félicien te hoog. De finish lag bovenop een klim van de vierde categorie (2.5 km à 4.4 %) en de mannen van Liquigas hadden veel vertrouwen in Vincenzo Nibali. De Italiaan zou er echter niet aan te pas komen. Het was Tony Martin die in de slotkilometer een gooi naar de overwinning deed, maar zijn aanval werd gecounterd. Waarna Daniel Moreno aan de meet uiteindelijk het sterkste eindschot had.

Op dag 4 gaat het over 167 kilometer van Givors naar La Clayette, een etappe die hoogstwaarschijnlijk gaat eindigen in een massasprint.

Uitslag etappe 2: Lamastra – Saint-Félicien (160 km)

1.Daniel Moreno (Spa)Katusha4u 02' 38''
2.Julien Simon (Fra)Saur-Sojasunz.t.
3.Tony Gallopin (Fra)RadioShack-Nissan-Trekz.t.
4.Rinaldo Nocentini (Ita)AG2R-La Mondialez.t.
5.Jurgen van den BroeckLotto-Belisolz.t.
22.Rob Ruijgh (Ned)Vacansoleil-DCMz.t.

Algemeen klassement na etappe 2:

1.Bradley Wiggins (Gbr)Sky Procycling8u 45' 42''
2.Cadel Evans (Aus)BMC Racing Team+1''
3.Andrey Grivko (Oek)Astana+2''
4.Carlos Barredo (Spa)Rabobankz.t.
5.Tony Martin (Dui)Omega Pharma-Quick Step+4''
11.Rob Ruijgh (Ned)Vacansoleil-DCM+8''