Marianne Vos mee naar Olympische Spelen in Londen Marianne Vos mee naar Olympische Spelen in Londen

Marianne Vos gaat mee naar de Olympische Spelen in Londen deze zomer. Ze is geselecteerd voor zowel de wegrit en de tijdrit.

Naast Marianne Vos gaan ook Annemiek van Vleuten, Loes Gunnewijk en Ellen van Dijk mee naar Londen om deel te nemen aan de wegwedstrijd op 29 juli. In de tijdrit (1 augustus) start naast Marianne Vos ook Ellen van Dijk.

Enkele weken geleden was het opeens schrikken toen Marianne Vos in de Parkhotel Valkenburg Classic haar sleutelbeen brak. Gelukkig bleek het een goede breuk te zijn en wordt verwacht dat het herstel vlug zal verlopen. Als voorbereiding op de Olympische Spelen start Marianne Vos 29 juni in de 9-daagse GiroDonne (de Giro d’Italia voor vrouwen), waar ze vorig jaar de roze trui veroverde.