Giro d’Italia 2012 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15 Giro d’Italia 2012 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15

Na de spannende ontknoping in de etappe van vandaag, verheugen we ons al op rit 15. Cycling Story houdt alles gedurende de drieëntwintig dagen bij en zal voor elke etappe een lijst met favorieten opstellen. Etappe 15: Busto Arcizio-Lecco/Pian dei Resinelli (169 km).

Favoriet van de dag: Marzio Bruseghin (Team Movistar)
De rit naar Lecco/Pian dei Resinelli is een opportuniteit voor de mannen van de tweede lijn. Zij die al op enige afstand van de roze trui staan, zullen ongetwijfeld een vrijgeleide krijgen van het peloton. Hierbij valt te denken aan mannen die in het algemeen klassement terug te vinden zijn tussen de plaatsen 20 en 40. Zij hebben de klimcapaciteiten om de opeenvolging van cols aan te kunnen. Wanneer zij voldoende ruimte krijgen hebben renners als Marzio Bruseghin het in zich om op de 8 kilometer lange slotklim (2e cat.) stand te houden. Of zullen de topfavorieten zich mengen in de strijd om de dagzege?

De favorieten voor etappe 15 volgens Cycling Story:
***** Bruseghin
**** Pauwels, Jackson Rodriguez
*** Dupont, Huzarski, Pirazzi
** De Gendt, Hesjedal, Scarponi, Joaquim Rodriguez
* Gadret, Henao Montoya, Pozzovivo, Tiralongo, Uran

Joker: Johann Tschopp (BMC Racing Team)