Giro d’Italia 2012 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 8 Giro d’Italia 2012 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 8

Na de serieuze test voor de klassementsmannen, trekken we zondag nog eens door het middelgebergte. Cycling Story houdt alles gedurende de drieëntwintig dagen bij en zal voor elke etappe een lijst met favorieten opstellen. Etappe 8: Sulmona-Lago Laceno – 229 km.

Favoriet van de dag: Gianluca Brambilla (Colnago CSF)
In tegenstelling tot de zevende etappe ligt de aankomst in Lago Laceno niet bergop. Na de beklimming van de Colle Molella (2e cat.) is het nog 4,4 kilometer tot de finish. Niet alleen dit gegeven, maar ook het feit dat het vanuit de start in Sulmona direct bergop gaat, moet de nodige heren uitnodigen tot een aanval. Een ploeg die haast elke dag vertegenwoordigd is in de vroege vlucht is Colnago CSF. Wellicht is het nu de beurt aan Gianluca Brambilla om mee te glippen. Met een 10e plaats in de etappe van vandaag liet hij duidelijk zien over goede benen te beschikken.
Weten mogelijke vluchters te slagen in hun opzet of steken de mannen van het klassement daar andermaal een stokje voor? We gaan het allemaal zien in deze achtste etappe.

Favorieten voor etappe 8 volgens Cycling Story:
***** Brambilla
**** Lagutin, Sella
*** Felline, Pardilla, Visconti
** Clement, Gasparotto, Pozzovivo, Joaquim Rodriguez
* Dupont, Gustov, Scarponi, Tiralongo, Tschopp

Joker: Francis de Greef (Lotto-Belisol)