De Giro d’Italia 2011 in 5 dagen – 150 jaar Italië De Giro d’Italia 2011 in 5 dagen – 150 jaar Italië

De 94e editie van de Giro d’Italia stond in het teken van het 150-jarige bestaan van Italië. Ter ere van dat feit stonden er maar liefst 207 renners aan de start in Turijn.

De organisatie had naast de achttien teams van de WorldTour ook vijf continentale teams een startbewijs gegeven. De UCI gaf de Italianen toestemming voor deze eenmalige uitzondering, want normaal gesproken mogen er niet meer dan 200 renners aan de start verschijnen. Giovanni Visconti, de nationaal kampioen van Italië, mocht starten met rugnummer 150, een verwijzing naar de verjaardag van Italië. Ook had de organisatie gekozen voor Turijn als startplaats; de eerste hoofdstad van het onafhankelijk Italië. Wat zal de 95e editie op de 151e verjaardag van Italië teweegbrengen?