Parijs-Roubaix 2012 – Uitzendingen Sporza en NOS Parijs-Roubaix 2012 – Uitzendingen Sporza en NOS

Parijs-Roubaix wordt al sinds 1896 verreden en kent aanstaande zondag alweer zijn 110e uitgave. Wat begon als een wielerwedstrijd over stoffige wegen, is uitgegroeid tot één van de vijf grote klassiekers. Deze loodzware koers en het gedokker over vijftig kilometer kasseien mag je niet missen. Volg de koers live via tv, radio en internet.

Uitzendingen Sporza en NOS:
Sporza op Canvas: Onze zuiderburen beginnen al om 12.50 uur met de uitzending. Men start met een voorbeschouwing om daarna tegen de klok van half twee live verslag te zullen doen van de koers. Het commentaar is van Michel Wuyts en Karl Vannieuwkerke. Renaat Schotte zit weer traditiegetrouw op de motor.

NOS: Studio Sport schakelt om 14.10 uur direct over naar Frankrijk voor een rechtstreeks verslag van Parijs-Roubaix. Na zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen schuift Michael Boogerd voor de ‘helleklassieker’ andermaal aan bij Mart Smeets en Maarten Ducrot. Joep Schreuder verzorgt de interviews en reportages.

Livestream Parijs-Roubaix 2012:
Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6: Link 7: Link 8: Link 9: Link 10:

Radio:
Sporza Radio: De mannen van Sporza Radio staan tussen 14.00 en 18.00 uur uiteraard weer paraat voor een mooie uitzending. Christophe Vandegoor zit aan de finish en Carl Berteele zal op de motor de nodige schokken te verwerken krijgen. Sporza Radio is hier live te beluisteren.

NOS Langs de Lijn: De NOS stuurt maarliefst vier mannen naar Roubaix voor een verslag van deze klassieker. Gio Lippens zal vanaf de wielerbaan het commentaar verzorgen en heeft Bart Voskamp naast zich zitten voor de analyse. De NOS heeft sinds lange tijd een motor in de ‘Hel van het Noorden’ en Sebastiaan Timmerman heeft de eer om de koers van dichtbij mee te maken. De interviews en reportages zijn van Steven Dalebout. De uitzending van NOS Langs de Lijn (Radio 1) begint om 14.05 uur.

Twitter:
Voor updates tijdens de koers verwijzen wij u graag naar @AndreMeganck en @Sporza_koers. Twitter mee via hashtag #roubaix!

Volg ons ook op Twitter! @cyclingstory