Ronde van Vlaanderen 2012 – Uitzendingen Sporza en NOS Ronde van Vlaanderen 2012 – Uitzendingen Sporza en NOS

Voor alle wielerliefhebbers is de Ronde van Vlaanderen een hoogtepunt in het lange wielerseizoen.’De Hoogmis’ mag absoluut niet gemist worden en dus geeft Cycling Story een overzicht met alle benodigde informatie voor een middag vol koers. Wij wensen u alvast veel kijk- en/of luisterplezier.

Uitzendingen Sporza en NOS:
Sporza: Zaterdag 31 maart komt Sporza met een speciale uitzending. Vanaf 17.00 uur brengen zij verslag uit van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Daarnaast zijn er de nodige reportages te zien en blikken ze vast vooruit op de dag van morgen. Karl Vannieuwkerke presenteert het programma live vanop de Grote Markt in de nieuwe aankomstplaats Oudenaarde.

Zondag 1 april: Op zondag start de uitzending al om 9.00 uur. Karl Vannieuwkerke zit tot circa 10.30 uur samen aan tafel met Nick Nuyens en José de Cauwer en blikt samen met hen alvast vooruit op de koers. Ondertussen interviewt Lieven van Gils de hoofdrolspelers aan de start. Het startschot van deze 96e Ronde van Vlaanderen zullen we ongetwijfeld ook nog meepakken.

Vanaf 12.00 uur begint het echte werk. Nadat Karl Vannieuwkerke de nodige gasten in de studio heeft ontvangen en voor de laatste keer heeft voorbeschouwd op de koers, geeft hij het woord aan de commentatoren Michel Wuyts en José de Cauwer. Wuyts en De Cauwer worden bijgestaan door Renaat Schotte, die vanop de motor verslag zal doen. Na de koers wordt er afgesloten met een nabeschouwing, met interviews van Chris Picavet en Lieven van Gils.

NOS: Onze eigen NOS start om 13.10 uur met de rechtstreekse uitzending. Vooraf zijn er enkele bijdragen over het parcours te zien en spreekt Mart Smeets ter plaatse met gasten. Daarna geven Smeets, Maarten Ducrot én klassieker-debutant Michael Boogerd commentaar bij de beelden. Interviews en reportages zijn van Han Cock.

Livestream Ronde van Vlaanderen 2012:
Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6: Link 7: Link 8: Link 9: Link 10:

Radio:
Sporza Radio: Op zondag 1 april staat Sporza Radio (Radio 1) volledig in het teken van ‘Vlaanderens Mooiste’. Van 13.00 tot 18.00 uur zijn Christophe Vandegoor, Carl Berteele en Stijn Vlaeminck in de ether. Presentatie: Gert Geens. Sporza Radio is hier live te beluisteren.

NOS Langs de Lijn: Ook in uitzending 10.007 is er bij NOS Langs de Lijn (Radio 1) veel aandacht voor het wielrennen. Vaste waarde Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman volgen vanaf 14.05 alle ontwikkelingen in de koers. Collega Steven Dalebout is de stem achter de interviews en reportages.

Twitter:
Voor updates tijdens de koers verwijzen wij u graag naar @AndreMeganck en @Sporza_koers. Twitter mee via hashtag #RvV!

Volg ons ook op Twitter! @cyclingstory