Vooruitblik Milaan-San Remo 2012 Vooruitblik Milaan-San Remo 2012

Vooruitblik Milaan-San Remo 2012

Overzichten Laatst bijgewerkt 16 maart 2012 19:23 Tim van Hengel

Zaterdag wordt de taart aangesneden, de wielertaart die ongetwijfeld weer veel lekkere en minder lekkere hapjes van zich zal laten proeven. Milaan-San Remo is het eerste puntje van de taart die een reeks voorjaarsklassiekers omhelst, want na de Italiaanse koers gaat het hard: op woensdag volgt Dwars door Vlaanderen, op vrijdag de E3 Prijs en op zondag Gent-Wevelgem. De grote vraag is wederom hoe de sprinters zich houden op de Cipressa en de Poggio, de twee kuitenbijters in de laatste 30 kilometer van de koers.

Vorig jaar was Matthew Goss de sterkste in La Primavera. De Australiër maakte deel uit van een acht man sterke kopgroep die tot stand gekomen was in de straten van San Remo. Oscar Freire kwam op 80 kilometer voor de aankomst ten val en de Spanjaard van Rabobank was terstond uitgeschakeld voor de zege. Ook favorieten als Thor Hushovd en Mark Cavendish deden door oponthoud niet mee voor de overwinning. Philippe Gilbert en Yoann Offredo probeerden een sprint nog af te wenden, maar hun pogingen mislukten. Matthew Goss nam in die sprint de honneurs namens HTC-High Road waar en verwees Fabian Cancellara en de zes anderen terug naar de overige ereplaatsen.

|| Zaterdag 17 maart 2012
|| Milaan-San Remo (Ita)

Deelnemers Milaan-San Remo:
Definitieve startlijst Milaan-San Remo

Uitzendingen en livestreams:
17/03 Milan San Remo (14:00h CET)
Link 1: Link 2: Link 3: Link 4: Link 5: Link 6: Link 7: Link 8: Link 9: Link 10: (sopcast)

Website:
Gazzetta.it

De winnaars van Milaan-San Remo de voorbije tien jaar:

  • 2011: Matthew Goss (Aus)
  • 2010: Oscar Freire (Spa)
  • 2009: Mark Cavendish (GBr)
  • 2008: Fabian Cancellara (Zwi)
  • 2007: Oscar Freire (Spa)
  • 2006: Filippo Pozzato (Ita)
  • 2005: Alessandro Petacchi (Ita)
  • 2004: Oscar Freire (Spa)
  • 2003: Paolo Bettini (Ita)
  • 2002: Mario Cipollini (Ita)

Routekaart:

Profiel: