WK Veldrijden 2012 – Uitslag WK Elite-mannen WK Veldrijden 2012 – Uitslag WK Elite-mannen

Niels Albert is in het Belgische Koksijde op indrukwekkende wijze wereldkampioen geworden. Al in de eerste ronde plaatste de Belg een demarrage en niemand zag hem nog terug. Rob Peeters en Kevin Pauwels maakten het Belgische feest compleet. Ook de nummers vier tot en met zeven hadden namelijk de Belgische nationaliteit.

Zoals gezegd domineerde Niels Albert de cross van start tot finish. Kevin Pauwels kwam tot op 4″, maar kreeg het gat niet dicht. Pauwels kreeg later nog het gezelschap van Sven Nys, maar ook dat mocht niet baten. Op twee ronden van het einde kregen zij nog het gezelschap van hun landgenoten.

Van die achtervolgende groep was Rob Peeters de sterkste. In de laatste ronde kon hij wegrijden van het duo Pauwels-Meeusen. Die laatste twee streden samen om de laatste medaille, een duel dat eerstgenoemde in zijn voordeel wist te beslissen. De eerste niet-Belg was Radomir Simunek op ruim twee minuten van de winnaar. Niels Wubben was op plaats 15 de beste Nederlander.

Titelverdediger Zdenek Stybar was in geen velden of wegen te bekennen en eindigde op een zeer teleurstellende dertiende plaats.

Uitslag WK Veldrijden 2012:

1.Niels AlbertBelgië1u 06' 07''
2.Rob PeetersBelgië+24"
3.Kevin PauwelsBelgië+30"
4.Tom MeeusenBelgië+34"
5.Bart AernoutsBelgië+35"
6.Klaas VantornoutBelgië+1'09"
7.Sven NysBelgië+1'11"
8.Radomir SimunekTsjechië+2'15"
9.Philipp WalslebenDuitsland+2'24''
10.Simon ZahnerZwitserland+2'31"