WK Veldrijden 2012 – Uitslag WK junioren WK Veldrijden 2012 – Uitslag WK junioren

Mathieu van der Poel is de nieuwe wereldkampioen bij de junioren. Onze landgenoot had een paar ronden nodig om op stoom te komen, maar daarna was er geen houden meer aan. Het zilver ging naar de Belg Wout van Aert en de Quentin Jauregui won de sprint om het brons.

In de eerste koershelft leek topfavoriet Van der Poel een slechte dag te hebben. De Belgen reden sterk in blok en hadden de cross in hadden. Op iets meer dan drie ronden van het einde kon Van der Poel toch weer de aansluiting maken en schoof steeds verder op in de kopgroep.

Een ronde later wisten Van der Poel en Van Aert een lichte voorsprong te pakken. Maar de krachtigere Nederlander liet zijn metgezel vrijwel direct achter. Hij maakte in het vervolg geen fouten meer een reed solo naar de wereldtitel.

Uitslag WK junioren:

1.Mathieu van der PoelNederlandin 43'36''
2.Wout van AertBelgië+8''
3.Quentin JaureguiFrankrijk+21''
4.Quinten HermansBelgiëz.t.
5.Daan SoeteBelgiëz.t.
6.Yorben van TicheltBelgië+48''
7.Silvio Herklotz Duitsland+1'00''
8.Daan HoeyberghsBelgië+1'25''
9.Romain SeigleFrankrijk+1'32''
10.Victor KoretzkyFrankrijk+2'11''