WK Veldrijden 2012 – Selectie België WK Veldrijden 2012 – Selectie België

De Belgische bondscoach Rudy de Bie heeft zijn selectie voor het WK Veldrijden (28 en 29 januari) in Koksijde bekendgemaakt. Sven Nys, Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Tom Meeusen, Bart Aernouts en Rob Peeters mogen zich opmaken voor het wereldkampioenschap in eigen land.

Nys, Albert, Pauwels en Vantornout waren al zeker van een selectie en dus ging het om de laatste drie plekken. De neven Sven en Dieter Vanthourenhout zijn uiteindelijk net buiten de boot gevallen. Sven Nys had zich na zijn nationale titel nochtans openlijk sterk gemaakt voor een selectie van ploegmaat Sven Vanthourenhout. Bondscoach De Bie heeft ondanks de oproep toch voor andere namen gekozen. De beide Vanthourenhouts zijn overigens wel aangewezen als reserves.

Hoewel de keuzeheer zeven renners heeft geselecteerd, is het nog niet 100% zeker dat er ook zeven Belgen aan de start mogen staan. Als de Belgen zondag in Hoogerheide alsnog naast de Wereldbeker grijpen, dan zal er één renner af moeten vallen. Met Pauwels en Nys op kop van het klassement, lijkt die kans echter zeer klein.

De 7 geselecteerden nog eens op een rij:
Sven Nys
Niels Albert
Kevin Pauwels
Klaas Vantornout
Tom Meeusen
Bart Aernouts
Rob Peeters