WK Wielrennen 2011 – Startlijst Wegrit Beloften (Mannen) WK Wielrennen 2011 – Startlijst Wegrit Beloften (Mannen)

Een vijftal Nederlanders gaat in de wegwedstrijd bij de beloften op zoek naar eeuwige roem. De wereldtitel bij de mannen onder de 23 jaar is geen sleutel naar succes, maar de regenboogtrui in deze klasse heeft in het verleden al vaak aan de basis gelegen van een glansrijke carrière. Ivan Basso, Gerald Ciolek, Peter Velits en uittredend wereldkampioen Michael Matthews hebben allen hun sporen verdiend in het profpeloton.

Op maandag declasseerde de Australiër Luke Durbridge de concurrentie in de 35 kilometer lange tijdrit. Durbridge, die in 2010 Taylor Phinney voor zich moest dulden, verwees thuisrijder Rasmus Quaade met ruim een halve minuut terug naar de tweede plaats. Jasper Hamelink en Tom Dumoulin finishten met een vijfde en een achtste plaats allebei in de top-10.

De Nederlandse heren
Hamelink noch Dumoulin start in de wegwedstrijd. De vijf renners die namens Nederland aan het vertrek staan luisteren naar de namen Jetse Bol, Raymond Kreder, Bert-Jan Lindeman, Ramon Sinkeldam en Wouter Wippert. Bol, tweevoudig etappewinnaar in de Olympia’s Tour, is voor niets minder dan de wereldtitel naar Kopenhagen afgereisd. Ook Kreder en Wippert zijn met titelaspiraties naar Denemarken gekomen. Eurosport is er vanaf het eerste moment bij, klik hier voor de uitzendtijden.

De concurrentie
Het gevaar voor de Nederlanders zou zomaar uit Frans/Britse hoek kunnen komen. Frankrijk kan een beroep doen op een mannetje meer in vergelijking met de Nederlandse equipe. Met Arnaud Demare en Adrien Petit heeft het land van de Eiffeltoren en de vele goede wijnen twee rappe ijzers in het vuur. Groot-Brittannië kan bogen op de sprintkwaliteiten van Andrew Fenn en Luke Rowe.

Vrijdag 23 september: WK Onder 23 Mannen, 168km – 13.00 uur
Klik hier voor de startlijst.