Zoals u wellicht gemerkt heeft is Cycling Story vandaag aan het einde van de middag tot begin van de avond zo’n 3 à 4 uur offline geweest. Aangezien wij een zo goed mogelijke service aan onze bezoekers willen bieden, willen wij hierbij onze welgemeende excuses maken. Tevens een korte uitleg over wat zich precies heeft voorgedaan.

Enkele weken geleden heeft onze webhosting provider werkzaamheden verricht aan de server. Daarna is de website helaas merkbaar traag geworden, wat zich vooral liet merken in de tijd om een pagina te openen. Mogelijk heeft dit zelfs geleid tot het niet beschikbaar zijn van de website tijdens drukke momenten. Hierover hebben wij, helaas tevergeefs, geprobeerd contact op te nemen met de provider.

Met het hoge aantal bezoekers vandaag dankzij het WK in Kopenhagen heeft de website zoveel verkeer te verwerken gekregen dat onze provider besloten heeft dat dit een negatieve invloed op andere websites (op dezelfde server) zou hebben. Daarom is de website door de provider rond 16 uur offline gehaald. Dit is gebeurd zonder dit met ons te communiceren, of zonder ons te waarschuwen over het vele verkeer. Vanzelfsprekend waren ook wij dus onaangenaam verrast toen we zagen dat de site offline werd gehaald.

Na enkele e-mails is de website rond 19.30 uur weer online gekomen, op een andere server. Hiermee is de website tevens weer op de snelheid van vóór de werkzaamheden enkele weken geleden. Opmerkelijk feit is dat tijdens afgelopen Tour de France de website vele malen meer verkeer te verwerken heeft gehad en daar toen geen problemen mee heeft gehad.

De huidige situatie is dat de website weer draait. Zoals u echter kunt begrijpen is deze oplossing voor ons slechts tijdelijk. Met de groei van de website in het oog, willen wij een vergelijkbare situatie, van een trage of compleet onbereikbare website, in de toekomst vermijden. Wij zullen proberen de gang van zaken met onze provider door te spreken om herhaling te voorkomen. Daarnaast zullen wij de komende tijd zoeken naar een permanente oplossing om de beschikbaarheid van de website ook in de toekomst te garanderen.

Wij hopen op uw begrip, en hopen dat u geen hinder heeft ondervonden van onze tijdelijke afwezigheid. Zoals gezegd is dit alles buiten onze invloed om voorgevallen. Ook wij vinden dit alles bijzonder spijtig. Onze welgemeende excuses!

Team Cycling Story