WK Wielrennen 2011 – Selectie Nederland WK Wielrennen 2011 – Selectie Nederland

WK Wielrennen 2011 – Selectie Nederland

WK wielrennen Laatst bijgewerkt 18 september 2011 22:05 Tim van Dijk

Bondscoach Leo van Vliet heeft zojuist zijn selectie voor het WK Wielrennen (19 t/m 25 september) in Kopenhagen bekendgemaakt. In de selectie is er geen plaats voor sprinters Theo Bos en Kenny van Hummel.

Ondanks de niet al te lastige omloop neemt Van Vliet opvallend veel klimmers mee. Zo hebben Robert Gesink, Bauke Mollema en Wout Poels een uitnodiging ontvangen. Daarnaast is er ook plaats voor de vrijbuiters Lars Boom, Johnny Hoogerland, Niki Terpstra, Maarten Tjallingii en Pieter Weening. Nederlands kampioenen Pim Ligthart is de snelle man van dienst. Sprinters als Theo Bos, Kenny van Hummel en Tom Veelers moeten het WK dus noodgedwongen voor de tv gaan volgen.

Stef Clement en Lieuwe Westra werden eerder al voor de tijdrit (21 september) geselecteerd.

De volledige selectie voor de WK-wegrit in Kopenhagen (25 september):

– Lars Boom (Rabobank)
– Robert Gesink (Rabobank)
– Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM)
– Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM)
– Bauke Mollema (Rabobank)
– Wout Poels (Vacansoleil-DCM)
– Niki Terpstra (Quick-Step)
– Maarten Tjallingii (Rabobank)
– Pieter Weening (Rabobank)

Selectie WK-Tijdrijden (21 september):

Stef Clement (Rabobank) en Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM)

Update – 18 september 22.03 uur:
Robert Gesink heeft bij een zware val op de training zijn rechterbovenbeen gebroken. De Varssevelder mist hierdoor het WK in Kopenhagen en de rest van het seizoen. Bondscoach Leo van Vliet heeft Steven Kruiswijk (Rabobank) aangewezen als zijn vervanger.