Koers! 19/8 in Veenendaal

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 1 september 2011 17:56 Tim van Dijk

Op vrijdag 19 augustus staat alweer de 26e editie van de Dutch Food Valley Classic op het programma, de klassieker die in het verleden bekend stond onder de naam Veenendaal-Veenendaal. Vorig jaar pronkte Edvald Boasson Hagen met de bloemen en de kussen van de rondemiss. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een mooi programma opgesteld.

Door Tim van Dijk:

Veenendaal – Hoewel het niet makkelijk was om het budget rond te krijgen, kon de organisatie van de Dutch Food Valley Classic in juni toch meedelen dat de wielerklassieker doorgaat. Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus staan daarom weer grotendeels in het teken van wielrennen.

Vrijdag trekken de renners om 10.30 uur naar de Markt in Veenendaal om daar de startlijst te tekenen. Om half twaalf zal vervolgens het startschot voor de 26e editie van dit wielerevenement klinken. Dit jaar geeft voormalig prof en tweevoudig Nederlands kampioen Koos Moerenhout acte de présence om het pistool te bedienen.

Naast de wedstrijd voor de profs kunnen ook de nieuwelingen, amateurs en junioren op de Kerkewijk en omgeving weer strijden om de zege. Bezoekers kunnen daarnaast ’s middags genieten van een preuvenement dat vanaf 15.00 uur plaatsvindt bij Theater de Lampegiet. Tijdens dit preuvenement zullen diverse restaurants uit Veenendaal en omstreken culinaire hoogstandjes voor u bereiden. De entree voor het preuvenement is gratis, de gerechten en drankjes zijn tegen diverse prijzen te verkrijgen.

Maar het hoogtepunt van deze dag is uiteraard de traditionele finish aan de Kerkewijk. Rond de klok van half vijf zullen we weten wie de opvolger is van het Noorse supertalent Edvald Boasson Hagen. Met Theo Bos, Graeme Brown, Stefan van Dijk en Wim Stroetinga staan er meerdere rappe mannen aan het vertrek. Of misschien zorgt de in Rhenen woonachtige Johim Ariesen in zijn favoriete wedstrijd voor een verrassing. Het publiek kan hoe dan ook een mooie koers verwachten.

Een dag later, op zaterdag (20 augustus) wordt er voor de eerste keer de Dutch Food Valley Tour Classic georganiseerd. Deelnemers aan deze toertocht kunnen de keuze maken tussen de 50, 100, 150 of de gehele 210 kilometer, met start en finish in Veenendaal. Er is ook de gelegenheid om met het hele gezin of met uw bedrijf in te schrijven. Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht op www.dutchfoodvalleytourclassic.nl.

Die zaterdag is er ook een bijzondere groep deelnemers van de partij. Circa twintig kinderen met diabetes fietsen die dag een speciaal parcours. De kinderen doen mee namens de Diabetes Kids van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en zullen gedurende de tocht worden begeleid door medewerkers van het ziekenhuis.

Kijk voor het laatste nieuws op www.dutchfoodvalleyclassic.nl. Volg DFVC nu ook op Twitter (http://www.twitter.com/DFVC2011) en Facebook (Dutch Food Valley Classic).

Gepubliceerd op woensdag 10 augustus in de Veenendaalse Krant.