Nederlanders in Portugal – deel 3

Achtergronden Laatst bijgewerkt 9 augustus 2011 20:51 Tim van Hengel

Van 4 tot en met 15 augustus wordt de Ronde van Portugal verreden. In de 73e editie van deze wedstrijd staan drie landgenoten aan de start, te weten Thomas Dekker en Raymond Kreder namens Chipotle-Garmin en Paul Kneppers namens Caja Rural. We willen in de komende dagen de Nederlanders in Portugal onder de aandacht brengen.

Door Tim van Hengel

We pakken de draad na een korte onderbreking weer op bij de vijfde etappe. Een bruggetje naar de renner die we vandaag onder de aandacht willen brengen is snel gemaakt: in de vijfde etappe was Raymond Kreder immers met een vijfde plaats de beste Nederlander, een mooie prestatie van de 21-jarige renner uit Zevenhuizen!

Raymond Kreder rijdt voor het Amerikaanse Chipotle Development Team en is dus een ploeggenoot van Thomas Dekker. Kreder staat bekend als een zeer getalenteerde renner die zowel op de weg als op de baan uit de voeten kan. Voor liefhebbers van de zesdaagsen in Nederland is Raymond Kreder geen onbekende: zo kwam hij in de afgelopen winter aan de zijde van zijn broer Michel in actie tijdens onder meer de Zesdaagse van Rotterdam.

Doordat ook zijn neefjes Dennis en Wesley Kreder wielrennen, maakt Raymond dus deel uit van een echte fietsfamilie. Onlangs werd bekend dat Kreder een tweejarig contract heeft getekend bij het grote Garmin-Cervélo. Hij wordt na zijn broer en Martijn Maaskant de derde Nederlander in de hoofdmacht. Met zijn talent zit het wel goed, getuige zijn vijfde plaats in de massasprint van de vijfde etappe!

Volg Raymond Kreder op Twitter! @krederRaymond

Uitslag etappe 5: Oliveira do Hospital – Viseu 150,3 km

1. Andrea Guardini (Ita)Farnese Vini-Neri Sottoli3u 44' 02"
2. Sergio Ribeiro (Por)Barbot-Efapelz.t.
3. Benjamin Giraud (Fra)Velo Club La Pomme Marseillez.t.
5. Raymond KrederChipotle Development Teamz.t.
75.Paul KneppersCaja Ruralz.t.
91.Thomas DekkerChipotle Development Team+1' 57"

Algemeen klassement na etappe 5:
1. Sergio Ribeiro (Por)Barbot-Efapel22u 03' 52"
2.Hermani Broco (Por)LA-Antarte+8"
3. Ricardo Mestre (Por)Tavira-Prio+24"
37.Paul KneppersCaja Rural+11' 04"
61.Thomas DekkerChipotle Development Team+25' 58"
90.Raymond KrederChipotle Development Team+41' 36"