De UCI wil een transferperiode in het wielrennen invoeren. In een persbericht liet de Internationale Wielerunie weten dat men tijdens een congres in Maastricht data heeft vastgesteld waarin renners van team mogen veranderen.

Renners die tijdens het seizoen van ploegen willen wisselen kunnen dit doen tussen 1 en 15 augustus. De drie betrokken partijen dienen dan wel allemaal akkoord gaan. Als een renner bij een ploeg een contract wil tekenen voor het volgende seizoen krijgt hij hiervoor tussen 1 en 20 oktober de gelegenheid.

Op de laatste dag van deze tweede transferperiode (20 oktober) bepaalt de UCI tevens op welk niveau (World Tour, Pro-Continental of Continental) het seizoen erop mag uitkomen. Dit besluit wordt gebaseerd op de prestaties van de beste 15 renners van elke formatie. Vanaf 21 oktober tot 31 zal dan de laatste transferperiode plaatsvinden.

Het directiecomité van de UCI moet dit voorstel echter nog wel goedkeuren.

Klik hier voor het gehele persbericht.