Vandaag werd de proloog van de Ster ZLM Toer verreden. In de straten van Alblasserdam was een zeven kilometer lang parcours uitgetekend waarop de renners met elkaar de strijd tegen de klok aangingen. De Ster ZLM Toer stond voorheen bekend onder de naam Ster Elektrotoer.

Winnaar van de proloog Patrick Gretsch. (foto: © Tim van Hengel/cyclingstory.nl)

Winnaar van deze eerste rit was Patrick Gretsch. De renner van HTC is vanzelfsprekend eerste leider. De 24-jarige Duitser versloeg zijn ploegmakker Alex Rasmussen en rookie Alex Dowsett (Sky). Sebastian Langeveld was met een vierde plaats de beste Nederlander.

Grote publiekstrekker Philippe Gilbert strandde op 18″ van winnaar Gretsch en vond zichzelf terug op de zeventiende plaats. De Belg stond tijdens het inrijden in het middelpunt van de belangstelling. Cycling Story was erbij en zette de volgende foto’s voor u op een rij: