Team Movistar heeft besloten in de Giro d’Italia te blijven na het overlijden van Xavier Tondo. De renners van de ploeg vinden dat het beste eerbetoon voor hun vandaag overleden ploegmakker. Morgen zal de zestiende etappe beginnen met een minuut stilte voor de Spanjaard.

Xavier Tondo overleed op maandagochtend in de Spaanse Sierra Nevada na een afschuwelijk ongeluk met zijn garagedeur. De renner was zich klaar aan het maken voor zijn dagelijkse training.

“We zijn er kapot van, maar we hebben besloten dat we Xavi het beste kunnen eren op de fiets,” legde manager Eusebio Unzué uit. “Hij zat pas bij onze ploeg, maar het leek alsof hij al jaren onderdeel van ons was. We hebben onze renners vrij in hun keuze gelaten, maar iedereen was het ermee eens dat doorrijden in de Giro het beste eerbetoon is.”

Xavier Tondo maakte geen deel uit van de ploeg van Movistar in de Giro d’Italia. De Spaanse formatie bestaat in Italië uit Arroyo, Kiryienka, Konovalovas, Oyarzun, Lastras, Pardilla, Pasamontes en Samoilau. Ventoso is afgestapt.