UPDATE: “Crostis no, Zoncolan sì”, dat zijn de woorden van de jury in de Giro. Ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen op de Monte Crostis heeft de Giro-jury toch besloten de klim te schrappen.

De renners zouden over onverharde wegen, langs steile afgronden en op sommige stukken zonder volgauto’s de berg moeten bedwingen. Thierry Diederen, de Belgische jury-voorzitter in de Giro nam gisteravond het besluit om de Monte Crostis te schrappen. De Monte Zoncolan, waar de etappe zal finishen, blijft wel gewoon op het programma staan.

Lienz - Monte Zoncolan 210 km (hier nog met de Monte Crostis in het parcours)

Er was al geruime tijd discussie in het peloton en druk van de ploegleiders om de gevaarlijke klim en afdaling te schrappen, na het dodelijke ongeval van Wouter Weylandt in de derde etappe. In eerste instantie plaatste de organisatie netten en matrassen in de afdaling, maar nu is dus besloten om zowel het peloton als de toeschouwers niet nogmaals hartkloppingen te geven bij een afdaling in een Giro-rit.

Hierbij willen wij tevens meteen onze excuses aanbieden voor de foutieve informatie die gedurende deze morgen op de site heeft gestaan.
Team Cycling Story