De Giro-ploeg van Leopard-Trek heeft vanavond besloten de Giro te verlaten. Dit na het overlijden van hun renner Wouter Weylandt in de derde etappe. Het bericht van Leopard is naar buiten gekomen via een persbericht. Ook berichtte de ploeg het vertrek op hun Facebook- en Twitter-account.

Het vertrek van de ploeg volgt op het overlijden van hun sprinter Wouter Weylandt in de derde etappe. De Belg kwam hard ten val in de afdaling van de Passo del Bocco en overleed ter plekke. Brice Feillu, Dominik Klemme, Thomas Rohregger, Tom Stamsnijder, Bruno Pires, Davide Vigano, Fabian Wegmann en Oliver Zaugg konden onder deze omstandigheden niet verder koersen en hebben besloten de Giro te verlaten.

Op het Facebook-account van de ploeg staat het volgende te lezen:

De renners van Leopard-Trek hebben besloten dat ze vannacht de Giro d’Italia zullen verlaten, naar aanleiding van het tragische ongeval van hun ploeggenoot en vriend Wouter Weylandt.

Het besluit van de renners had de volledige ondersteuning van de staf en het management van Leopard-Trek. Manager Bryan Nygaard: “De beslissing moest door de renners genomen worden, omdat zij degenen zijn die deelnemen aan de wedstrijd. We hebben altijd gezegd dat we achter hun keuze zullen staan.”

“We willen de andere teams, de wedstrijdorganisatie RCS, de Italiaanse autoriteiten en al de fans bedanken die tijdens de etappe van vandaag langs de weg stonden toen de renners hun eer betoonden aan Wouter Weylandt.”

Kopman Fabian Wegman verklaarde de beslissing van de renners. “We hebben veel respect voor de Giro d’Italia en voor het wielrennen, maar we kunnen onder deze omstandigheden simpelweg niet verder rijden. We zijn professionele atleten, maar we voelen dat dit het enige juiste is om te doen.”